Proiecte

„Si ei merita o sansa !"


„Batrani uitati - bunici de-mprumut"


Vineri, pe 14.04.2017 am facut vizite la cateva din familiile si batranii singuri care au facut parte dintr-un proiect al Organizatiei noastre, desfasurat din noiembrie 2016 pana in februarie 2017. Pentru ca Pastele batea la usa, ne-am gandit ca le-ar prinde bine niste alimente, asa ca am mers la ei cu cate ceva util pentru aceste zile.
Chiar daca nu am avut prea mult timp sa petrecem vorbind cu fiecare din ei, totusi nu am putut sa nu remarc faptul ca au fost bucurosi ca ne-am revazut dupa 2 luni de la terminarea proiectului. Cu Dana Baloana, Samuel Cristian si Ciobanu Ioana

25.11.2016

Nimic nu se compara cu multumirea sufleteasca pe care o ai dupa ce ajuti pe cineva, dupa ce alini niste suflete incercate de necaz ! Azi am continuat cu vizitele la persoane in varsta si la familii aflate in dificultate din punct de vedere financiar si nu numai. Pentru a ne duce la indeplinire misiunea, am facut mai intai o vizita de lucru la Lidl si la Kaufland, pentru aprovizionarea cu cele necesare vizitelor.
Mai intai am vizitat familia Barzu, formata din mama si 6 copii, o familie greu incercata de pierderea tatalui si care acum incearca sa supravietuiasca din alocatiile copiilor, pensiile de urmas si ceea ce mama mai aduce din munca ocazionala. Am povestit intamplari amuzante, am ras, am depanat amintiri si uite asa, nici nu stiu cand a trecut timpul!
Stati cu noi - mai urmeaza !!

26.11.2016

Episodul 2 al zilei de azi s-a petrecut la familia Lica Grigore, care, impreuna cu sotia sa, locuiesc intr-o garsoniera micuta, unde abia poti respira de multimea lucrurilor din camera, dar care dau impresia ca fara ele nu s-ar descurca, ca viata lor nu ar fi aceeasi fara ele! Voluntarii nostri au discutat cu cei care ar putea sa le fie bunici, au ascultat vorbe sfatoase si au luat aminte la ceea ce au avut de spus gazdele noastre. Chiar daca nu am stat foarte mult, s-au bucurat pentru ca am fost acolo, pentru ca au avut cu cine discuta si cineva a fost acolo pentru ei ca sa-i asculte!
Putem spune ca ziua noastra a fost mult mai buna dupa aceasta vizita!

27.11.2016

Chiar daca nu am mai scris vineri nimic despre episodul 3 al zilei, el totusi a avut loc, chiar daca mai tarziu, adica dupa ora 18, pana spre ora 20. Aceasta vizita a avut loc la doamna Lidia Podaru, o bunicuta care este singura, sotul fiind decedat, dar care este plina de viata, care este foarte vioaie si chiar daca nu prea mai poate pleca din casa asa des ca inainte, are destula treaba prin casa incat sa fie ocupata toata ziua. A fost foarte incantata de vizita noastra si foarte multumitoare lui Dumnezeu pentru ceea ce a primit. Promitem ca vom mai veni in vizita, mai ales ca am avut un timp cu discutii foarte animate, pe diverse teme, dar mai ales pe teme medicale, de interes pentru doamna Lidia.
Va tinem la curent cu ceea ce vom face saptamana viitoare, asa ca stati pe-aproape!


„Un strop de speranță"


Chiar daca nu a fost de anvergura obisnuita, azi am dus cateva sandwichiuri, fructe si ceai la oameni ai strazii care dorm langa un bloc din Nicolina- Iasi. Chiar daca sunt ignorati de multi, fugariti de altii de pe langa blocurile lor, haituiti de unii din cei care sunt ca si ei, pentru a le lua lucrurile sau banii pe care-i mai au, trebuie sa ne gandim mereu ca acestia sunt OAMENI ca si noi si doar imprejurarile nefavorabile pentru ei i-au adus in strada. Daca am avea rabdarea si disponibilitatea de a sta de vorba cu ei, am auzi povesti de viata triste, povesti in care de multe ori ei sunt victimele familiei, sistemului, ale nepasarii noastre. Hai sa fim mai empatici cu semenii nostri, sa ne facem timp sa vorbim si cu ei, pentru ca am putea avea surpriza sa dam peste oameni cu care chiar ai ce discuta, cu oameni care au un trecut asemanator cu al nostru, doar cu un prezent in care parca nu-si mai gasesc locul. Sa ne facem un obicei din a lua cu noi cand iesim din casa cateva fructe , cateva sandwichiuri pentru oameni ca ei, pentru copiii care stau pe strada sau in canale, si va garantez ca veti avea o zi mult mai buna, mai fericita dupa ce veti face o asemenea fapta. Va uram spor la fapte bune !!
Iar pe cei care credeti ca puteti ajuta cu ceva, asteptam sa ne contactati la telefon sau pe facebook.
Ema CIOBANU: 0744245221 sau 0726861894
Multumim!Azi, 7.01.2017, impreuna cu tinerii din Biserica Filocalia si cu contributia lor financiara, am pregatit mancare pentru oamenii strazii. Chiar daca a fost un frig groaznic, sau poate de aceea, ne-am hotarat sa le ducem ceva cald de mancare, sa le ducem haine groase, ciorapi grosi, paturi, donate de Asociatia Harmony and hope Iasi. Desi azi, din cauza ca multi studenti sunt inca in vacanta, au fost mai putini cei care s-au implicat in aceasta actiune, totusi nu am putut intrerupe bunul obicei de a ajuta acesti oameni, asa cum se intampla de ceva vreme in fiecare vineri.
Mai jos puteti vedea cateva poze de la actiunea de azi!
Scopul pentru care facem publice aceste actiuni, nu este acela de a ne lauda cu ceea ce facem, nici pe departe, ci doar de a impulsiona si de a antrena si pe altii care au o inima mare si vor sa ajute cu paturi, pilote, perne, haine groase si chiar alimente neperisabile ( orez, paste, zahar, ceaiuri de fructe uscate, ulei, etc ) pe care sa le putem prepara in fiecare saptamana pentru acesti oameni. Va multumim anticipat si va asiguram ca va tinem la curent cu actiunile noastre la care va asteptam sa fiti parte!
Pentru orice oferta de ajutor, asteptam sa ne contactati pe facebook sau la telefon.
Ema CIOBANU: 0744245221 sau 0726861894
Multumim!Azi dimineata am plecat la biserica, ca orice crestin intr-o zi de duminica, dar Dumnezeu a zis ca mai bine IL slujim altfel... Asa incat, Harmony Cafe, initiatori ai proiectului ,,O portie de dragoste'', impreuna cu cateva persoane din Asociatia Harmony and Hope, am plecat pe strazi, in locuri in care stiam ca stau in mod frecvent oameni fara adapost, asa-numitii ,,oameni ai strazii''. De acolo, am luat pe cei care au vrut sa vina cu noi, i-am dus la Centrul de urgenţă pentru recuperare si integrare socială C.A. ROSETTI Iasi unde au fost spalati, tunsi, schimbati cu haine curate , cu incaltaminte de sezon, donate de persoane fizice, dar si de unele ONG-uri, printre care si Harmony and Hope, apoi au mers la Harmony Cafe unde au luat masa.
In timp ce ei mancau, un grup de tineri au cantat colinde, asa incat atmosfera a fost cu adevarat una de sarbatoare, toti cei de fata putand asculta despre nasterea Domnului si despre iertarea pacatelor adusa de moartea si invierea Lui.

„Banca de fapte bune"


Suntem un popor care se poate mobiliza atunci cand semenul nostru sufera, cand cineva are nevoie de putinul nostru , de ajutorul nostru material, de sustinerea noastra , sub orice forma ar fi ea.Ne propunem sa mobilizam oamenii care vor sa faca o fapta buna, care au ceva care nu le mai trebuie – haine, incaltaminte, aparate electrocasnice, calculatoare, mobilier, materiale de constructii si nu stiu ce sa faca cu ele, sa le colectam, sa le depunem intr-un depozit si atunci cand avem cazuri sociale, sa le putem distribui urgent. Cred ca multi dintre noi stim despre conceptul ,,cafeaua in asteptare” sau ,,supa in asteptare”….cam asta se vrea proiectul nostru !! Pentru ca timpul dintre depistarea unui caz social si distribuirea unor ajutoare celor in nevoie sa fie cat mai scurt, ONG-ul nostru a hotarat sa puna la dispozitia celor care vor sa ajute, spatiu intr-un depozit si voluntari care sa ajute la colectarea si transportul bunurilor pe care oamenii cu suflet mare le vor dona pentru Banca de fapte bune. Vom avea o evidenta a tuturor bunurilor donate, pentru a sti in orice moment daca putem acoperi o nevoie urgenta.
Va asteptam sa fiti parte a proiectului nostru, sa fiti oameni care sa fie donatori de fapte bune!
Pagina de Facebook unde gasiti acest proiect este la adresa:
Facebook Banca de Fapte Bune

Pentru ca vrem sa afle cat mai multi de proiectul nostru, am postat initiativa care a dat titlul acestei pagini si pe pagina de Facebook a Asociatiei Harmony and Hope.
Asteptam ca oamenii cu suflet bun sa participe activ la proiectul nostru.
Vine Craciunul si fiecare se gandeste sa faca ordine in viata si prin casa pentru marea sarbatoare crestina, asa ca de ce nu am ajuta pe cei care sunt mai putin binecuvantati decat noi, cu lucrurile care nu ne mai trebuie!
Va asteptam cu ceea ce credeti ca ati putea dona pentru persoane, familii aflate in dificultate de orice fel – materiala, financiara.

Va invitam sa va alaturati proiectului nostru ,,Banca de fapte bune” si sa donati lucruri de are nu mai aveti nevoie – haine, incaltaminte, electrocasnice, articole pentru copii, mobilier, articole de uz casnic, alimente neperisabile, etc.- pe care noi le vom dona unor persoane singure sau familii care sunt in dificultate.
Deasemeni, puteti sa ne sugerati persoane din categoriile de mai sus, care au nevoie de ajutor si in masura in care putem, vom ajuta pe cat mai multi.
Pentru a anunta o donatie , va punem la dispozitie cateva numere de telefon:
0744245221, 0726861894, 0756502587, e-mail: contact@harmonyassociation.ro, ema_ciobanu2003@yahoo.com
.

Va multumim si va asteptam sa facem impreuna FAPTE BUNE!!!

Deja avem un caz destul de dramatic, o familie cu 6 copii, care traieste in conditii greu de inchipuit , intr-o camera unde au un pat fix, unul pliant, cu ciment pe jos, fara apa . O parte din copii sunt elevi si nu au pe ce sa-si faca teme – nu au un birou sau o masa. Noi ca si ONG, i-am ajutat cu haine, cu un pat pliant, covor pentru a-l pune peste cimentul din camera, astfel incat copiii sa nu stea cu picioarele pe rece. Pentru ca nu au apa nu au cum spala toate hainele, asa ca le trebuie altele si sunt copii multi care au nevoie si de o igiena minima.


Colaboratori

Daca vreti sa ne sprijiniti, puteti face o donatie: