Proiecte

Noutăți
A inceput cursul de croitorie

In 07.09.2015, am inceput cursul de croitorie, cu mult elan si speranta ca toate cursantele vor fi receptive la ceea ce li se preda si vor invata repede ceea ce trebuie sa stie pentru a-si croi si confectiona singure diverse articole de imbracaminte, articole de uz casnic – fete de masa, huse de scaune, sacose de piata.
Am facut cunostinta, am socializat la o prajitura si un suc, asa incat de marti ne apucam de treaba, instructorul nostru Louis Dina, avand planuri mari pentru cele 6 saptamani de curs.
Va vom tine la curent cu tot ceea ce se intampla si vom posta poze cu produsele confectionate.Recrutare grup tinta

In 28 august, membrii Harmony and Hope au strabatut cateva comune din judet pentru a face cunoscut proiectul Asociatiei noastre si pentru a lasa pliante la Primariile sau Consiliile locale din Tomesti, Valea Lupului si Miroslava. Si unde in alta parte ne puteam adresa decat la Serviciul de Asistenta Sociala din respectivele Primarii, unde se stie exact cine ia ajutoare de la stat, deci cine nu are ocupatie, astfel incat sa ne poata ajuta in gasirea de persoane care se incadreaza in grupul nostru tinta.
Persoanele care ni se pot adresa pot fi femei si din IASI, nu numai din localitatile mentionate mai sus.
Pentru cele interesate, datele de contact din pliantul adaugat la postare sunt: Ema Ciobanu, tel. 0744245221 sau 0726861894.Suntem pregatiti sa incepem un curs de croitorie si mai avem cateva locuri libere. Cursul este gratuit, se desfasoara pe o perioada de 6 saptamani si este realizat in colaborare cu Consiliul Judetean Iasi.
Daca esti femeie, ai peste 45 de ani si esti somera, daca esti din Iasi, Tomesti, Valea Lupului sau Miroslava, atunci esti candidata ideala pentru cursul nostru.
Relatii si inscrieri la tel. 0744245221 sau 0726861894 – Ema Ciobanu.

Şanse pe piaţa muncii pentru femeile defavorizate din mediul rural al judeţului Iaşi

Asociaţia „Harmony in the social area“, alături de Consiliul Judeţean Iaşi, anunţă lansarea proiectului ,,Sprijin şi suport pentru femei defavorizate’’.
Proiectul este in valoare totala de 30950 lei, din care 24950 este finantare nerambursabila din bugetul judetului Iasi – Consiliul judetean Iasi, conform prevederilor Legii 350/ 2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general.
Prin acest proiect, Asociaţia „Harmony in the social area“ îşi propune să dezvolte abilităţi în domeniul croitoriei pentru 12 femei din judeţul Iaşi, ce aparţin grupurilor vulnerabile – femei şomere, cu vârsta de peste 45 de ani, mame singure, mame care au copii cu dizabilităţi.
Pentru identificarea grupului ţintă vom colabora cu primăriile din Tomeşti, Valea Lupului şi Miroslava. Totodată, vom colabora şi cu ONG-uri care se ocupă de copii cu dizabilităţi şi ale căror mame vor să urmeze acest curs, ca mai apoi să poată folosi cunoştinţele în interesul familiei, pentru mici reparaţii vestimentare sau confecţionarea de articole textile de uz casnic.
Durata implementării proiectului este de 2 luni, începând cu 14 august 2015. La finalul cursului, articolele realizate de grupul ţintă vor fi prezentate în cadrul unei expoziţii.
Rezultatele asteptate ca urmare a acestui proiect:
– creşterea gradului de promovare şi conştientizare a incluziunii socio-profesionale a femeilor şomere, de peste 45 de ani;
– 12 femei din mediul rural, care vor dobândi abilităţi specifice domeniului croitoriei/confecţiilor textile;
– după finalizarea proiectului cursantele au posibilitatea de a înfiinţa ateliere la nivelul micro-comunităţii lor unde să ofere servicii de croitorie/ confecţii textile pentru familie, rude, consateni;
– 1-2 cursante vor colabora cu Asociaţia „Harmony in the social area“, în ceea ce priveşte confecţionarea de diverse articole textile din metrajul existent în magazinul organizaţiei.
Ema Ciobanu, presedinte executiv- 0744245221/0726861894, e-mail:
contact@harmonyassociation.ro, ema_ciobanu2003@yahoo.com.Colaboratori

Daca vreti sa ne sprijiniti, puteti face o donatie: